500 g cvekle
500 g šargarepe
500 g bundeve
500 g limuna – sok
3 kasike splende
100 ml vode
Priprema
Cveklu, šargarepu i jabuke skuvati pa zatim izmiksati, pa dodati sok od pola kilograma limuna. Šećer i vodu kuvati 5 minuta, pa dodati izmiksano voće i povrće. Kuvati 20 minuta uz povremeno skidanje pene.
500 g šargarepe
500 g bundeve
500 g limuna – sok
3 kasike splende
100 ml vode
Priprema
Cveklu, šargarepu i jabuke skuvati pa zatim izmiksati, pa dodati sok od pola kilograma limuna. Šećer i vodu kuvati 5 minuta, pa dodati izmiksano voće i povrće. Kuvati 20 minuta uz povremeno skidanje pene.
Kad je džem gotov malo sipati na tacnu i proveriti gustinu.
Vruć džem sipati u sterilisane tegle, hermetički zatvoriti i okrenuti naopako. Ostaviti da se džem ohladi.
Može se praviti u svako doba godine. Idealan je za palačinke. Prijatno!
Može se praviti u svako doba godine. Idealan je za palačinke. Prijatno!
(preuzeto)
Нема коментара:
Постави коментар