Nisam sigurna kako bi bilo najbolje nazvati ovo moje otkrice ali eto nama odlicne zamene za sve ono industrijsko sto kupujemo po prodavnicama i nikada nismo stoprocentno sigurni sta su nam sve zbrckali.
Ovako ja inace spremam knedle od mesa ali evo sada je doslo vreme da to bude i neko jelo za sendvice, a i zaista je prakticno za poneti. Da ne bi pisala ponovo recept kako spremam meso , evo postavicu vec ono sto sam pisala, mozete procitati OVDE .
Danas sam upotrebila meso od piletine. Fino sam ocistila od kosti i koze i samlela nekoliko puta. danas nisma sa blenderom radila jer mi se zurilo ali vi obavezno uradite.
To sto vidite na fotografiji dobila sam od
- 500gr pileceg mesa
- 1/2 kasicice zacina od povca
- biber
- beli i crni luk u prahu
Sve sam fino izmesala, napravila oblik salame i postavila na najlon foliju i dobro uvila kao bombon. U lonac koji je precnika kao i duzina salame, sam usula vode dovoljno da salama potone u vodi. Kada je voda provrila ubacila sam salamu sa najlon folijom i na srednjoj vatri se kuvalo 50 minuta. Zatim sam iskljucila ringlu, skinula najlon foliju i ostavila salamu u toj vodi u kojoj se salama kuvala. Stajalo je tako dok se skroz nije ohladilo, zatim sam izvadila iz te vode, ocedila zatvorila u kutiju i ostavila u frizideru. Tako je prenocilo i tek danas sam je sekla. Meni su ukus i miris fantasticni. Bolje bi bilo da nisma zurila i da sam meso izmiksala bilo bi kompaktnije, ali to cu obavezno uraditi vec sutra sa novom salamom.
Ovo ce nam u mnogim obrocima pomoci kada ne budemo imali ideja ili vremena. Rok trajanja u frizideru je isti kao i kod svih mesa koje spremate kod kuce.
Pravićemo! Domaće je domaće! <3
ОдговориИзбришиDaa ništa kao domaće jer znamo šta jedemo <3
ИзбришиSuper ideja. Da li ste probali ovako pripremljeno da ispecete umesto skuvate? I zasto se ostavlja u vodi posle kuvanja? Hvala i pozdrav
ОдговориИзбришиAko bi je pekli u rerni onda bi to bio mesni rolat, a ovo je trebalo da bude salama, a salame se kuvaju, ne peku se. Ostaju u vodi iz razloga sto treba da bude socna salama , a ne suva i tvrda.
ИзбришиNadam se da sam uspela da pojasnim dovoljno.
Hvala sto me pratite
Pozdrav
Svaka cast
ОдговориИзбриши