Sastav (porcije 3):
Testo:
- 60 ml vode
- 60gr šećera
- 40gr ulja
- 100 gr brašna
- prašak za pecivo
- 2 kašike kakaa
Preliv:
- sok od dve mandarine
Fil:
- 40gr posnog margarina
- 50 gr šećera u prahu
- 1 puna kašika mlevenog rogača
- 100 ml biljnog mleka
- gustin (krompirov skrob) po potrebi
Vodu, ulje i šećer na tihoj vatri sjediniti dok se šećer ne rastopi. Zagrejati rernu na 180 stepeni. U manjoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo i kakao, pa dodati prohladjenu mešavinu ulje-voda-šećer.
Testo prstima razvući u manjoj posudi ili kalupu za pečenje (modla za pečenje hleba) i peči 15-20minuta, dok čačkalica za proveru testa ne bude čista.
Kad je testo pečeno, još toplo kašikom preliti sokom od dve mandarine.
Dok se testo hladi, napraviti fil. U manjoj šerpi zagrejati mleko, dodati margarin, šećer i rogač. Kad se sve sjedini, dodavati gustin po potrebi, da fil bude za nijasnu gušći od tek skuvanog pudinga. Preliti fil preko ohladjenog testa i ostaviti u frižideru da se kolač skroz ohladi (10-15 minuta).
Ohlađen kolač ukrasiti mandarinama.
(preuzeto od nepoznatog autora. ako se prepozna neka mi se javi da ga pošteno upišem)
Нема коментара:
Постави коментар