MOJ SIROV ŽIVOT

2. 7. 2015.

TESTENINA SA PRELIVOM OD VRGANJA



Ideje za obroke studentskih dana su nepresusne. To sto mogu deca na fakultetu koja su podstanari, da smisle sta bi najlakse i najbrze, a i najjeftinije spremili, to niko ne moze. Pa evo jedna takva varijanta. Nisam nigde videla ovaj recept, niti sam bila u prilici da izmisljam brza i jeftina jela. Jednostavno je ideja odlicna i za cas imate savrsen obrok.


- 200gr testenine po vasem izboru
- 1 kesica krem supe od vrganja

Ja sam imala svoju testeninu koju sama mesim. Vi mozete koju volite. Skuvajte je po uputstvu na pakovanju. Pre nego procedite skuvanu testeninu sacuvajte 
2-3dl vode u koju se kuvala, jer ce vam trebati da napravite preliv sa njom.
U ciniju izrucite supu iz kesice i polako dodavajte vodu koju ste sacuvali i brzo mesajte da se ne stvore grudve. Trebalo bi da vam bude dovoljno 2dl tecnosti. Kada ste izmesali dobro, ubacite na 30 sekundi na najjace u mikrotalasnu ili stavite na ringlu. To c epomoci da se dodatno zgusne. Ako treba dodajte jos vode. Dovoljno je da gustina bude redja nego za palacinke, jer ce testenina svakako upiti. Dobro promesajte sa testeninom i eto finog obroka.

Mozete odozgo posuti raznim semenkama ali ni ne mora. Ovako mozete napraviti preliv od bilo koje krem supe iz kesice. Ovo je bilo za dvoje, a ako ste jako gladni, onda je dovoljno za jednog.


Testeninu dok se kuva, nista ne treba da solite jer je preliv dovoljno slan.





Нема коментара:

Постави коментар