Da li volite prokulice ili prokelj? Nekad umeju da budu gorke ali to samo ako se ne uzberu na vreme ili ako dugo stoje uzbrane. Taj problem imaju isto neke vrste zelene salate. Ove prokulice su bile kao klikeri i ukus im je bio normalan, bez gorcine. Mogle su biti i samo obarene ili prodinstane na tiganju ili zapecene u rerni, ali eto ovakav recept nemam jos.
- prokulice
- so, biber
- zacini
- ulje
- seckano lisce od zeleni
- voda
Prokulice ocistiti, oprati i preseci na pola. Usuti u posudu u kojoj cete ih kuvati. Vode uspete samo koliko da ogreznu prokulice u njoj. Ne treba mnogo vode da sipate, da bi mogli da svu vodu iskoristite kada pravite pire. Posoliti, pobibretiti, staviti zacine po vasoj zelji. Ja sam stavila u prahu crni i beli luk. Kada se prokulice skuvaju u blenderu ih izmiksajte sa vodom u kojoj su se kuvale i dodajte malo ulja i seckano lisce zeleni.
Propustila sam da zacinim na kraju sa kurkumom da bi pojacalo ukus i dobilo lepu boju. Nama je ovaj divni pire bio prilog sa punjenim pljeskavicama i ajvarom.
Нема коментара:
Постави коментар