MOJ SIROV ŽIVOT

28. 7. 2015.

PASULJ SALATA


Moji momci nikada ne bi pozeleli pasulj, pa ga zbog toga veoma retko koristim. Ni pre udaje ga nisam nesto gotivila. Mozda smo ga kuvali par puta godisnje i to bi bilo to. Da nije praznika, ne bi ni pasulja spremali, makar kao hladan prilog. Danas je to obicna salata i mislim da ce to biti i glavno jelo na ovoj vrucini.

- 500ml skuvanog pasulja
- 350ml skuvanog kukuruza
- 1 sveza sargarepa
- 1 srednji crni luk
- 1 kasika seckanog zeleni lisca
- so, biber
- ulje, sirce


Pasulj nisam ja kuvala, kupila sam vec gotov skuvan. U tegli je bilo nekoliko vrsta pasulja. Vodu iz pasulja i kukuruza sam dobro iscedila i bacila. Luk sam iseckala na tanka rebra, posolila ih i stavila sirce. Dobro sam izmesala i ostavila da odstoji tako u marinadi. Uvek tako radim kada luk koristim za salatu. Tako spremljen luk me podseca na luk iz tursije.

Sve sastojke sam usula u ciniju i promesala. Ulja, bibera, soli i siceta sam dodala po ukusu. Eto, veoma brza, jednostavna i ukusna salata, koja moze da bude i kao salata i kao prilog, a i kao osnovno jelo.


Нема коментара:

Постави коментар