Opet verzija brzog testa koje je gotovo za 15 minuta.
Dok se rerna zagreva na 250C vi za to vreme spremite
- 300gr brasna
- 2 kasike pshilijuma- 1/2 kasicice soli
- 1/4 kasicice pecivo praska
- 2 kasike ulja
- 300ml mlake vode
Sve suve sastojke pomesam zajedno, a ulje izrucim u mlaku vodu. Spremim tepsiju i cim se rerna ugreje , izrucim vodu sa uljem u brasno i sve brzo smesam varjacom. Pokvasim ruke i napravim 4 lopte . Poredjam ih na tepsiju i pritisnem da napravim lepinje. Svaka ima otprilike 180gr. Stavim u vec zagrejanu rernu i pecem priblizno 15 minuta. Ne bi trebalo duze i ne smanjujem temperaturu dok se peku.
Eto, o cas posla gotove, a prelepe i divne hrskave korice, vazdusaste... idealne
p.s.ako nemate pshilijum mozete staviti dve kasike ovsenih mekinja. Ako nemate ni ovsene mekinje onda samo dodajte dve kasike vise brasna.
Odlično!
ОдговориИзбришиHvala Vesna!!
ИзбришиG Jadranka, a koje ste brasno Vi u ovom receptu koristili? ��
ОдговориИзбришиSnežana, ne znam baš koje je tada bilo brašno u opticaju jer je recept iz 2015. godine, ali ja ih često pravim i koristim različita brašna. Može i 2-3 vrste ali gledam da tada samo jedna vrsta nije glutenska. Sada ima baš mnogo vrsta brašna, pa i onih mekih. Meni je trenutno najlepše od integralne spelte ali je jako fino i od meke spelte.
ИзбришиNa koliko stepeni se peče?
ОдговориИзбришиIzvinjavam se sada tek vidim pitanje. Piše u tekstu da se rerna zagreje na 250C i trebalo bi da budu pečene kroz 15 minuta. Uglavnom kada dobiju lepu pečenu boju, gotove su
Избриши