MOJ SIROV ŽIVOT

15. 7. 2015.

CHIA TART SA GROZDJEM



Najpre da se zahvalim na divnom receptu Natalie Thomas. Hvala joj na predivnom projektu jer mi se rodilo mnostvo ideja na tu temu. 

Sastojci za testo: 

- 250ml zobenih pahuljica
- 100gr smrznutog spanaca 
- 50ml agava sirupa 

Sastojci za punjenje:

- 250ml zelenog grozdja (ili neke druge boje)
- 30gr chia semenke
- 50ml agava sirupa
- nekoliko bobica grozdja za dekoraciju

U blenderu dobro izmiksati pahuljice, spanac i med. Kada se sve dobro samlelo i sve boje sjedinile u zelenu, sa masom oblozite ivice kalupa za mafine. Trebalo bi da dobijete 4 korpice. Kada ih napravite odlozite ih u frizideru.

Za punjenje korpica trebalo bi da u blenderu izmiksate grozdje. Trebali bi da dobijete kolicinu koja bi vam bila dovoljna za 4 korpice. Dok se grozdje miksa dodajte med i chia semenke. Kada se sve sjedinilo, prespite u neku ciniju i ostavite u frizideru.

Iz mog licnog i mogu reci bogatog iskustva sa chia semenkama, najbolje je da vam sve ovo odstoji preko noci, jer onda se dobije najbolji puding i sve se fino pretvodi u gustu masu. Sutradan kada hocete da posluzite, korpice izvadite iz modli i napunite ih sa chia pudingom. Odozgo poredjajte bobice grozdja koje ste prethodno presekli na pola.

Natalie je ovaj divni desert spremala za St. Patrick’s Day pa je zbog toga sav u zeleno jer je to dan koji se obelezava sa zelenim bojama. A vama moze masta da proradi u svim bojama  i nijansama.

Hvala Natalie Thomas
izvor:http://www.feastingonfruit.com/


Нема коментара:

Постави коментар