Opet jedno staro provereno jelo. Znam da svi znaju da ga spreme, ali eto, neka stoji i ovde, pa neka se nadje, ako nekom ipak zatreba.
- 300ml skuvanog graska
- 300ml skuvane sargarepe
- 300ml skuvanog kukuruza
- 600ml skuvane rize
- 1 puna kasika seckano zelen lisce
- so, zacini
- 50ml ulja
Kukuruz kupim gotov skuvan. Prvo skuvam zajedno grasak i sargarepu. Kada je grasak skuvan, onda procedim. Sargarepa ne mora da bude skroz skuvana, nista joj nece biti, ali grasak treba da bude skuvan. Zato se orijentisem prema grasku. U toj vodi u kojoj su se kuvali grasak i sargarepa u nega skuvam rizu. To je moja dugogodisnja navika, a smatram da je tako riza ukusnija. Kada se riza skuvala procedim je i operem je mlazom hladne vode da joj zaustavim kuvanje, da se ne bi raspala.
Sve sastojke uspem u ciniju i pazljivo sve promesam.
Ova kolicina koju sam ja napravila je bilo za 4 odrasle osobe, koje su dosle gladne sa gradilista. Uz rizi bizi su isle svinjske snicle. Razmisljala sad da bi trebala postaviti recept kako pravim i snicle, jer svako ima svoj neki sistem, a za moje snicle uvek svi kazu da su savrsenog ukusa.