MOJ SIROV ŽIVOT

17. 5. 2015.

RABARBARA TORTA


Ko se jos nije upoznat sa biljkom rabarbara, moze procitati  OVDE o njoj. Jos uvek se malo zna o ovoj biljci ali svako je moze imati u svojoj basti.


Danas sam se odlucila za kombinaciju rabarbere i jabuke.

- 4 velike stabljike rabarbare
- 4 vece jabuke
- 1 kasika cimeta
- 5 punih kasika secera (zameniti sa fruktozom)
- 1 kasika cedjenog limuna

Iseci rabarbaru na deblje kolutove, a jabuke oljustiti i iseci na vece kocke. Izruciti u tepsiju i odozgo posuti cimet i secer. Staviti da se pece u zagrejanu rernu na 220C/30'.



Kada su rabarbara i jabuke pustile sok, a odozgo se ispekle kao na slici, izvaditi iz rerne i preliti sa smesom za patispanj. 

- 5 jaja
- 5 kasika secera
- 1 vanilin secer
- 3 kasike brasna
- 2 kasike hlebnih mrvica neslanih

Ulupati prvo belanca u cvrst snek, pa dodati zumanca koja ste prethodno umutili sa secerom i vanil secerom. Na kraju pazljivo sa spatulom pomesati brasno i prezlu. Sve to preliti preko rabarbare i jabuka i peci na 170C/30' 


Sto se tice duzine pecenja patispanja, veoma je bitno da bude dobro ispecen jer smesu smo prelili preko soka koji se dobio prilikom pecenja rabarbare i jabuka.


Kada je patispanj pecen, izvadite tepsiju iz rerne i ostavite tako zajedno sa tepsijom da je malo prohladi i da sav saft upije u patispanj. Mozete nozem okolo zidova tepsije da odvojite patispanj od tepsije. Kada se malo prohladilo, poklopite sa taznom na kojoj ce stajati torta i prevrnite sve zajedno. Najverovatnije ce se na dno tepsije malo zalepiti jabuke i rabarbara ali nije nikakv problem, vi ih sa spatulom prenesite na tortu. 

Kada bude sve skroz hladno, odozgo stavite slag ili ulupanu slatku pavlaku. Verujem da ce vam se mnogo svideti ova osvezavajuca torta koja je obogacena sa kalcijumom i magnezijumom. Mozete da dodate iseckane orahe posute odozgo kada budete stavljali rabarbaru i jabuke da se peku u rerni.


Moje stabljike nisu bile toliko crvene ovog puta


Нема коментара:

Постави коментар