100 g crnog luka
1 čen belog luka
30 g kapara
majčina dušica
bosiljak
peršunov list
1 kašika tabasko sosa
1 francuski hleb - hrono
Crni i beli luk sitno iseći i staviti u posudu sa tunjevinom. Dodati začinske trave bosiljak, majčinu dušicu i peršun, belo vino, kapar, tabasco sos i sve dobro promešati. Baget iseći na kriške i kratko zapeći u zagrejanom gril tiganju. Kriške premazati pripremljenim namazom od tabasco tunjevine i servirati na tanjir
Ovaj obrok sadrži nešto vići udeo belančevina u ukupnom energetskom unosu u odnosu na važeće preporuke. Belančevine poreklom iz tunjevine su lako svarljive, veoma kvalitetne, jer sadrže obilje neophodnih esencijalnih aminokiselina, koje organizam ne može sam da sintetiše i odgovaraju ljudima svih životnih doba.
preuzeto i modifikovano za HI (kuhinjica.rs)
Нема коментара:
Постави коментар