MOJ SIROV ŽIVOT

18. 1. 2015.

OVSENI GRIZ (Dr Dukan dijeta)




Podelite svoj dorucak sa svojom decom ili svojim ukucanima. Niko nece reci da mu se ne dopada. Mnogo je fino zaista i uopste nemam utisak da tu nema secera jer je cimet dao ukus slasti (tako ja kazem). Mnogo se radujem sto je ovo toliko fino i ukusno, a imam poseban razlog zbog toga.


- 500ml mleko do 2%
- 2 pune supene kasike ovsenih mekinja
- 150ml belanaca ili 3 cela jajeta
- 1/6 kasikice cimeta 
- stevia (ja ne stavljam)


Kada mleko provri dodati mekinje i mesati da se ne zalepi za dno posude. Mesati priblizno 2 minuta i dodati ulupana belanca ili cela jaja, zavisi sta budete koristili. ne treba da dobijete penu, nego samo da ulupate da se lakse sjedini sa grizom. Kad ponovo provri smanjiti temperaturu i mesati nekih 1 minut. 

Ako volite da se igrate ovako kao ja, onda modlu pokvasite hladnom vodom i izrucite u modlu da se ohladi i stegne. Ako volite toplo, mozete jesti odmah. Cimet mozete dodati odmah kada uspete mekinje. Vi mozete dodati steviu ako volite.




Нема коментара:

Постави коментар