Dobro sam ih zamislila ali nisam trebala staviti p.z.p. Htela sam da budu tanki, ustvati da ostnu tanki kao kada sam ih razvila, ali su narastili jer sam stavila p.z.p. U receptu necu spominjati p.z.p. da ga ne bi i vi bespotrebno stavili. Sasvim dovoljno je bilo belanca i sir, ali ni sama ne znam zasto sam dodala nesto sto vec unapred znam da je bespotrebno.
- 120gr putera
- 50ml belanca (1 jaje)
- 120gr feta sira
- so (ako feta nije slana)
- integralno brasno
Puter iz frizidera na krupno rende narendati, a feta sir narendati na sitno rende. Dodati belanca i ako treba soli. Mesiti sa integralnim brasnom da dobijete tvrdo testo koje se lako razvija oklagijom. Kada zamesite testo, poklopite ga na radnu povrsinu i neka odstoji 10-15minuta. Razviti oklagijom na debljinu od 1/2cm i vaditi modlom, redjati na tepsiju, premazati belancem i posoliti. Peci na 200C/10' ili dok ne dobiju lepu zutu boju. Kod mene danas nema lepe zute boje, jer mi jos nisu promenili gornji grejac.
Нема коментара:
Постави коментар