MOJ SIROV ŽIVOT

11. 10. 2014.

PROKULICE IZ TIGANJA



Nemam bas cesto priliku da naidjem na ovako malene prokulice. Ove su zaista velicine manjih klikera. Njih posebno volim jer imaju skroz drugaciji ukus i nikad se nije osetila gorcina. Ove malene, meni imaju slatkast ukus i mnogo me podseca na kelerabu. Volim prokulice jer su mi prakticne i za rucak i za veceru. Uz neko meso i salatu, savrsene su.

Ovog puta sam ih spremala u tiganju jer su malene i brzo budu gotove. Prokulice sam lepo ocistila ako ima neki list da se skloni ili koren da se malo odsece. Oprala ih i ocedila. Moraju da se operu kada se kupe sveze, ali ako se kupe zamrznute onda je sve vec sredjeno i spremno za kuvanje.


U tiganj sam usula ulje od kostica grozdja i zagrejala pre nego sam izrucila prokulice. Na "tihoj" vatri sam ih prvo malo same proprzila, zatim sam ih posolila, pobiberila, dodala crni i beli luk u prahu i seckanog vlasca. Uopste nisam dolivala vode ili supe jer nije bilo potrebe. Prokulice su malene i brzo su bile uprzene i spremne kao prolog.


Svaki dan dolazim do nekih novih saznanja po pitanju HI. Danas sam saznala da kuvano povrce treba da bude u kolicini 1/4 mesa, a sveza salata je neogranicena. Znaci, ja sam u ovom obroku preterala sa povrcem ili sam uzela premalo mesa.

2 коментара:

  1. Dobar vam dan.Zanimalo me,umesto belog i crnog luka u prahu jer moze da se koristi sve to sveze?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dibar dan i vama. Naravno da mozete da koristite sve sveze zacine.
      Odgovoricu Vam ovde za vegetu. Vegeta nije dozvoljena zbog aditiva ali mozete "bio zacin" ili pogledajte i na drugim pakovanjima gde nema aditiva.

      Избриши