Najcesce koristimo cvetove od brokoli, a stabljike uglavnom zanemarimo. Ovog puta imamo resenje kako najbolje upotrebiti stabljike od brokoli.
- stabljike od jednog brokoli
- 3 vece glavice ljubicastog luka
- malo ulja od kostica grozdja
- 1 kasiku isecenog vlasca (moze i susenog)
- so, biber, zacini
- malo vode ili supe
Luk ocistiti i iseci na kockice ili na rebra. Staviti ga da se proprzi na ulju. Za to vreme, dok se luk przi, stabljike od brokoli pokusajte da iseckate u sto tanje trake. Kada je luk postao staklast, ubac ite i stabljike brokuli da se proprze zajedno. Dodato po vlastitom ukusu so, biber i zacine. Neka se dinsta na laganoj vatri uz povremeno dodavanje vode. Neka posuda bude uvek poklopljena da se sto vise sacuvali sopstveni sokovi. Vodu po malo dolivajte, tek toliko da se brokuli i luk ne zalepe za dno. Tako dinstati sve dok se stabljike ne omeksaju. Na kraju dodati vlasac da i on malo krcka sa cuspajzom.
Ovako pripremljen cuspajz je vrlo lepog ukusa i moze da bude odlican prilog uz neku cuftu, pecen krompir, meso...
Od zacina...verujem da vegeta se ne sme koristiti?
ОдговориИзбриши