MOJ SIROV ŽIVOT

8. 9. 2014.

SPELTINE MAKARONE SA MOCARELOM




-100gr speltinih spirala
-200gr mocarela sira
-himalajska so

-1 kasika ulja



Testeninu skuvati u posoljenoj vodi na uobicajen nacin. Sir izrendati na krupno. Procedjenu testeninu promesati sa kasikom ulja. Posuti 1/3 spirala u ciniju u kojoj ce te na kraju staviti u rernu da se zagreje. Preko posuti 1/3 sira i tako ponoviti dok ne utrosite sve sastojke. Staviti ciniju u zagrejanu rernu na 22C da se pocne sir topiti. Cim vidite da se sir topi, jelo je gotovo i moze da se jede. Sir se tegli samo dok je topa, cim se ohladi vraca se u prvobitno stanje. Najbolje je kad je sir malo stariji, bar 2-3 dana. Ja sam upotrebila bas svez, jer sam ga to jutro pravila  i neverovatnom brzinom se stezao jos u tanjiru.




Нема коментара:

Постави коментар