Oni koji spremaju dorucak za poneti, svakog dana su u dilemi i vecitom postavljanju pitanja "sta poneti sutra za dorucak?". Nekad se izgustiramo sendvica na hiljadu nacina, a nekad jednostavno ne znam sta bi nam se vise jelo. Ja ovakve proje zovem "ciscenje frizidera".
Znaci, zapocinjemo proces kao da ce biti klasicna proja (jaja, brasno, mleko), a zavrsavamo je sa svim dozvoljenim namirnicama za dorucak. Spremimo ciniju i pocinjemo proces stvaranja nase urnebes proje. Mozda bi ispekli 3 jaja, ubacite ih u ciniju. Uz to bi verovatno dodali i neku sunkicu ili pileca ili cureca prsa, iseckajmo ih na kockice i ubacimo u ciniju. Verovatno bi nam uz to jelo isla i sveza paprika. Iseckajmo je takodje na kockice i ubacimo sa ostalim namirnicama. Meni bi prijala i koja maslinka, iseckacu i nju. Slozeno je jelo, moze se i kiselo mleko dodati. Ali ja cu staviti ipak mleko od badema. Svakako bi uz sve ovo isao i hleb, a volimo i semenke za dorucak. Semenke su ubacene. Sme i puter. E sada smo dobili jednu kolicinu koja treba da se zgusne sa brasnom. Prvo ubaciti 2-3 pune kasike nekog griza, a ostatak neka ide po jedna kasika od svakog brasna kojeg imate. Ne smemo zaboraviti p.z.p. Brasna dodajemo dok ne dobijemo gustu masu koja tesko spada sa kasike. Eto, gotova proja, razliti je u tepsiju ili ubaciti u modle za mafine i peci na 220C dok lepo ne porumeni i ne bude u sredini pecena.
Vrlo lako i jednostavno. Zadovoljili smo sve potrebe dorucka, a imamo nesto drugacije od svakodnevnog. Sada cu sve to lepo da pretocim u recept
- 3 jaja
- 150ml naseckane sunke ili prsuta
- 150ml iseckane paprike
- 100ml iseckanih maslinki
- 200ml bademovog mleka (moze voda)
- 150ml raznih semenki
- 50gr putera
- 150gr griza
- kasikicu p.z.p.
- brasno da zgusne
To je samo jedna od milion varijanti proje i projice. Ja sam ovu fotografiju slucajno uslikala. Bice jos sledeci put kada budem pravila neku urnebes proju.
Нема коментара:
Постави коментар