12. 3. 2016.

SIROVI NAMAZ OD LEBLEBIJE - humus


Uglavnom za dobijanje namaza biće vam potrebno približno 30h pripreme i potapanja zrna leblebije. Najbolje je da pred odlazak na spavanje 200gr leblebije potopite u vodu ali da ima dovoljno vode da može fino da nabubri. Kada ustanete prospite tu vodu i isperite je dobro i opet nalijte vodu i ostavite tako u vodi. Ponovite to nekoliko puta na svakih par sati. Kada vidite da je promenilo teksturu zrnevlje e onda ga isperite i stavite u blender. Dodajte: 

- malo soli
- malo ulja hladno ceđenog (~2 kašike)
- malo vode
- malo bela luka (~ 1 čen)
- malo paste od susama (~1 kašika)

Dok blendate videćete koju gustinu dobijate pa vi srazmerno tome dodajte pomalo vode dok ne dobijete namaz. Izručite u staklenu posudu sa poklopcem i čuvajte u frižideru.

Moja najdraža kombinacija je wrape sa zelenom salatom, humus, rendana šargarepa...

p.s.naravno možete da dodajete u humus od namirnica šta volite i tako pravite razne namaze na bazi humusa, a možete da ostavite da bude šista osnova...



Нема коментара:

Постави коментар