Uglavnom za dobijanje namaza biće vam potrebno približno 30h pripreme i potapanja zrna leblebije. Najbolje je da pred odlazak na spavanje 200gr leblebije potopite u vodu ali da ima dovoljno vode da može fino da nabubri. Kada ustanete prospite tu vodu i isperite je dobro i opet nalijte vodu i ostavite tako u vodi. Ponovite to nekoliko puta na svakih par sati. Kada vidite da je promenilo teksturu zrnevlje e onda ga isperite i stavite u blender. Dodajte:
- malo soli
- malo ulja hladno ceđenog (~2 kašike)
- malo vode
- malo bela luka (~ 1 čen)
- malo paste od susama (~1 kašika)
Dok blendate videćete koju gustinu dobijate pa vi srazmerno tome dodajte pomalo vode dok ne dobijete namaz. Izručite u staklenu posudu sa poklopcem i čuvajte u frižideru.
Moja najdraža kombinacija je wrape sa zelenom salatom, humus, rendana šargarepa...
p.s.naravno možete da dodajete u humus od namirnica šta volite i tako pravite razne namaze na bazi humusa, a možete da ostavite da bude šista osnova...
Нема коментара:
Постави коментар