10. 10. 2014.

VLAKNASTA CORBA



Opet ja nesto na moju vodenicu. Za mene i moje probleme opstipacije, ovo je idealan rucak. Lep, ukusan i lekovit. Bez obzira da li imate probleme sa nedostatkom vlakna, ovo je svakako prelepa corbica koja prija i krepi.

Ja vise nisam sigurna da li Kinezi imaju jos neke vrste kelerabe, ali ova je i izgledom i ukusom bila skroz drugacija, nego one na koje sam do sada navikla. Ove su bile skoro ljubicaste kore i imale su previse vlakna (sto se moze videti i na slici), ali nije bila tvrda ni gorka ni "matora". 


- 3 kelerabe
- 1/2 glavice kelja
- 3 veca crna luka
- 1 sveza paprika
- pilece meso
- 1 kasikica crvene aleve paprike
- so, biber, zacini
- voda, vlasac


Imala sam batake pa sam htela njih da iskoristim ali moze da se upotrebi meso koje je vama pri ruci. Izdinstala sam na vodi sitno secen crni luk posoljen. Kada je postao staklast ubacila sam i batake da se i oni malo proprze. Zatim sam ubacila kelj iseckan da se i on proprzi i spadne, pa sam na kraju ubacila isecenu kelerabu kao da je krompir. Ubacila sam alevu papriku, promesala i  nalila vode da sve bude u vodi. Koliko ce te vode usuti zavisi od vas koliko volite gustu corbu. Ja sam nalila vode da bude 5cm iznad povrca i mesa. Sve sam jos jednom posolila, dodala malo bibera, crnog i belog luka u prahu. Kada je kelj bio skuvan i corba je bila gotova.





Нема коментара:

Постави коментар