4. 9. 2014.

POGACA


- 1 jaje
- 100ml kiselog mleka
- kasika ulja
- ravna kasikica p.z.p.
- 2/3 brasna od jecma
- 1/3 psenicnog integralnog brasna
- so



Sve sastojke osim brasna pomesati i penaricom ulupati. Polako dodavati neizmenicno po jednu kasiku obe vrste brasna. Gledajte da vise bude jecmenog nego psenicnog. Dalje postupak vidite na slikama. Kada sam isekla trake namazala sam ih sa uljem. Peci na 220C/20' ali vi ipak proverite kako se to odvija u vasoj rerni. U mojoj rerni često bude problem jer gornji grejači ponekad ne rade pa je zato moja pogača danas bleda.




Naravno da ne moze biti kao prava Turska pogaca jer se ona pravi sa kvascem i to je onda sasvim neka druga prica. Ustvari to je samo HRONO POGACA jer joj je i sastav skroz dugaciji...




Нема коментара:

Постави коментар