14.09.2015.

SOGAN DOLMA - Tatjana Cukic



Tatjana Cukic je opet spremila divan recept na svoj nacin. Najvise volim slobodne izvedbe, to je najukusnije, jer se sprema po licnom osecaju. Hvala Tanja recept je divan i mnogo mi se dopada.

4-5 velikih glavica crnog luka
2 kašike sirćeta
za fil:
500 gr mlevenog mesa
pola šake pirinča
1 paradajz
slanina isečena na tanke režnjeve
50 gr rendanog kačkavalja
so, biber, aleva paprika i začini po ukusu
Očistite glavice luka, odsecite gornji deo svake glavice, da budu ravne i prokuvajte ih u vodi kojoj ste dodali sirće. Luk treba da omekša a da se ne raspadne. Ocedite i prohladite glavice. Sada pažljivo odvajajte slojeve luka, da dobijete kao korpice. Svaku ''korpicu'' obmotajte režnjem slanine, ako i nemate dovoljno za svaku, nije važno,ukusno je i bez nje.
Slažite luk u malo nauljen dublji pleh, napunite filom.
Fil napravite tako što iseckate i propržite one delove luka koje ste na početku odsekli, dodate mleveno meso,jedan paradajz izrendan, so, biber i začine, i pirinač, sve lepo ukrčkate da pirinač bude skoro kuvan jer se neće dugo peći u rerni.
Napunjen luk prelijete sa malo vode i zapečete u rerni, pred kraj pospete narendanim kačkavaljem i dopečete da se sir istopi.
Prijatno 





Нема коментара:

Постави коментар