01.09.2015.

ČIZKEJK SLADOLED- Tatjana Cukic


Tatjana Cukic je spremila divnu poslasticu za ove vrele dane. Hvala ti Tatjana na divnom receptu i divnim fotkama.

Evo kako je Tatjana svoju ideju sprovela u delo:

"Ne mogu po ovoj vrućini ništa da kuvam, pržim i pečem, a ne volim baš ni onaj čizkejk što se pravi s' želatinom, tako da danas imamo

Čizkejk sladoled

- 200 gr krem sira
- 1 šolja šećera
- 1 kesica šlaga običnog
- sok i korica od pola limuna
- malo kupina, malina ili voća kog volite
- malo izdrobljenog keksa

Umutite sir sa šećerom, dodajte umućeni šlag, sok i koricu limuna.
Voće malo prokuvajte sa šećerom , tek da omekša i da dobijete i nešto nalik na sirup.
Keks izdrobite.
Posudu u kojoj ćete zamrzavati sladoled obložite folijom. Uspite malo smese od sira i šlaga, pa dodajte voće sa sirupom, pa opet sladoled i tako dok ima materijala. Odozgo pospite keks. Stavite sladoled u zamrzivač na par sati, i kad očvrsne izručite na tanjir, uklonite foliju i secite. Servirajte preliveno sirupom od voća. 
Ja volim keks pa sam ga stavila i odozdo i odozgo, prijatno!"

A ja bi samo izmenila ovaj predivni Tatjanin recept ako bi neko zeleo da mu ovo bude poslalstica za hrono uzinu, da upotrebi ove namirnice:

- 200gr urde 
- 100ml agava sirup
- 200ml slatke pavlake
- sok i korica limuna
- malo bobicastog voca
- malo izdrobljenog hrono keksa  

Нема коментара:

Постави коментар