28.08.2015.

COKOLADNA TORTA - Milica Knezevic


Milica Knezevic je uradila predivnu tortu za mladence. Hvala Milice na predivnom receptu i divnim fotografijama.


Kora:
-  6 jaja
- 130 gr brašna 
- 65 gr gustina
- 40 gr kakao praha
- 1/2 kašičice cimeta

- prstohvat soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 80 gr mlavenih lešnika
- 40 gr otopljenog putera





Fil: 

- 150 gr crne otopljene čokolade 
- 100 gr melevenih lešnika 
- 50 gr šećera u prahu
- 400 ml slatke pavlake
- 6 kašičice San Apart ( to je nešto kao šlag fix)


Za natapanje kora malo kafe, Baileys, po zelji...


Krem za premazivanje torte:
- 80 gr nutele
- 120 gr maskarpone sira
- 50 gr otopljene crne čokolade
- prstohvat soli


Ukrasiti po zelji





Potupak: 

jaja umutiti uz dodavanje šećera. Sve suve sastojke osim lešnika prosejati i lagano rukom umešati u umućenu kremu, dodati lešnike i na kraju puter.
Peći u tepsiji veličine 26 cm, na 170 stepeni bez ventilatora oko 35 minuta. Proveriti čačkalicom koru. Kada je kora pečena izvaditi je, umotati u kuhinjsku krpu ili stoljnjak i potpuno je ohladiti. Moze i preko noći. 


Pripremiti fil: 
u super secku izmiksati lešnike i prah šećer, pa u to dodati otopljenu čokoladu i izmikasati da se dobije smesa slična nugatu. Treba da bude gusto. Odloziti tortu u frizider da se ohladi na nekih 45 minuta. 




Potom sledi filovanje. 
Izvaditi pripremljen "nugat" malo ga izmiksati ručnim mikserom, i dodati šoljicu hladne slatke pavlake, i zatim dodati ostatak i 6 kašičica San Apart-a. San Apart odmah steze fil i ne mora da se čeka kao sa šlag fix-om. Odmah filovati uz natapanje kora po zelji. Tortu staviti u frizider da se malo stegne i pripremiti fil za premazivanje torte. Izmešati sve navedene sastojke i premazati tortu. 

Ukrasiti po zelji!

Prijatno!!!










Нема коментара:

Постави коментар