27.04.2015.

BEZGLUTENSKE Bavarske Kiflice - Maja Glogovac


Draga Majo hvala ti na predivnom receptu


Pola kila brasna ovsenog plus 2 kasike ovsenih mekinja kasika soli- himalajska kasicica psilijuma 2 kasike mlevenog lana kasika susamovog ulja kisela voda 1 dl 1 kasika bademovog mlijeka domaceg Dozvoljenog ulja po potrebi
Zamjesiti tijesto. 

Tijesto bude malo lijepljivo pa ga ostaviti u frizideru jedno pola sata. Dobro pobrasniti radnu povrsinu ili jos lakse, uzeti dva parceta papira za pecenje. Od tijesta oblikovati kuglice u ruci. Ruke nakvasiti da bi tijesto odvajalo. Kugle razvaljati izmedju 2 papira za pecenje, praviti trouglove, namazati sa jos malo dozvoljenog ulja, pa rolati.
Slagati kifle na poseban papir za pecenje koji mozete odmah i da stavite na pleh za pecenje.U provrelu vodu u koju ste prethodno stavili jednu kasiku sode spustati kiflice. Kada krenu da odvajaju od dna, vaditi i vracati na pleh. Kifilice zatim peci u rerni na 200 stepeni pola sata. Toliko je trebalo mojoj rerni a vasim ce mozda trebati i manje vremena.
Za gurmane, pred kraj pecenja, zaliti kifle rastvorom soli, malo vode i kasike brasna.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар